Tündérország

Az őrségi tájakon barangolni páratlan élmény. Felkerekedni és bejárni a falvakat megismerni az itteni szokásokat; kóstolni a helybéliek ételeit és italait; a napsütötte réteken heverészni; a dombtetőkre felkapaszkodni és a völgybe leereszkedni; ölelni az erdők hatalmas fáit, figyelni a fák bokrai alatt megbújó állatait, gyönyörű virágait; rácsodálkozni a természet sokszínűségére, fenséges néha könyörtelen hatalmára; elzarándokolni a csendes kápolnák, templomok hűvösébe... mind gazdagító tapasztalat.

Az itt eltöltött idő, a természet érintetlenségéből fakadó különleges atmoszféra miatt, töltekezés, folyamatos pakolása a lélek tarisznyájának hamuban sült pogácsával, jó forrás vízzel, melyből aztán egész évre kerül, és ha ügyesek vagyunk nem csak saját magunknak, hanem másoknak is jut belőle.

Szeretettel várunk, tölts nálunk egy kis időt, szerezz bizonyosságot erről, életre szóló élmény lesz!

A történet

Mindketten a fővárosban születtünk. Fiatalon még az ember élvezi a nyüzsgést, pörgést, de kikapcsolódni, feltöltődni csak vidéken lehet. Mi is sokat utaztunk, hogy a természethez közel legyünk, de aztán arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne ott élni.

A nagyvárosban töltött hosszú évek után sokkal inkább vágytunk a nyugodtabb, csendesebb, természetközeli életre. Az életünk korábbi szakaszában különböző típusú és fajtájú vendéglátóhelyeken dolgoztunk, de egyre jobban szerettünk volna egy saját, kis családias helyet.
A vendéglátás terén igazán tapasztaltak vagyunk, hiszen mi is és a gyerekeink is ezzel foglalkoznak. Tudjuk mit jelent a vendéget kiszolgálni, örömöt szerezni neki egy finom étellel, egy kedves szóval.
A vidéki életre tudatosan készültünk már egy ideje. Sokat olvastunk, videókat néztünk evvel kapcsolatban és amikor tehettük, olyan helyekre mentünk, ahol tanulhattunk, láthattunk valamit élőben, közelről.
A tömeges vendéglátást már nem szerettük volna, inkább a vendégközeliséget kerestük. Így gondoltunk egy vendégház üzemeltetésére.

Szeretnénk, ha a vendégeink úgy éreznék magukat nálunk, mintha egy kedves rokonhoz jöttek volna, aki szeretettel, figyelemmel veszi körül Őket. Reméljük, hogy jó érzéssel, kellemes pillanatok emlékével távoznak majd, és már azon gondolkodnak, mikor jöhetnek vissza újra.

2016-ban jártunk előszór az Őrségben. Magával ragadott minket a természet, a nyugalom, a levegő és a csillagos ég. Elhatároztuk, hogy itt szeretnénk élni.

Ettől kezdve tudatosan kerestük azt a helyet, azt a házat, mi megszólít minket. Ez volt a Kiskemence Vendégház Szattán.

2017. december 28-án töltöttük itt az első esténket a faházikóban. A következő naptól fogva nagyon megváltozott az életünk. Rengeteg tervünk lett, amiknek megvalósítása azóta is életünk célja. Kicsinosítottuk a faházikót, fúrtunk, faragtunk,varrtunk, festettünk. Mi imádjuk, de az igazi öröm az számunkra, hogy a vendégeink is így éreznek. Az általuk írt bejegyzések a vendégkönyvben nem hazudnak.

A kertet is átalakítottuk, tudatosan válogatva és ültetve a növényeket, hogy majd el tudjuk szeparálni a szálláshelyeket egymástól, hogy vendégeink zavartalanul pihenhessenek. A parkoló kialakítása is fontos volt, hogy kulturált körülmények között lehessen megállni és megközelíteni a házikót.

Mivel biztos tervünk volt a veteményes kert, ezért magaságyásokat készítettünk, amikben megtermeljük a zöldségeket és ebből tudunk vendégeinknek frissen szedni a reggelihez.

Közben a mi lakrészünket is felújítottuk és egy igazán csinos és kényelmes otthont teremtettünk magunknak.

2021 szilveszterére egy másik nagy tervünk is valósággá vált. Megnyitottuk Kuckó apartmanunkat. Baldachinos ágyat készítettünk, bolhapiacon, pajtákban szerzett bútorokat újítottunk fel, függönyt varrtunk, régi használati tárgyat gyűjtögettünk dekorációnak, bontott téglát pucoltunk a teraszhoz. Egy igazán romantikus, bájos, meghitt kis Kuckó lett a régi nappalinkból.

A terveinknek itt még nincs vége. Haladunk, dolgozunk és alkotunk tovább.

Mindenek előtt szeretettel fogadjuk Vendégeinket és igyekszünk Nekik felejthetetlen élményt nyújtani.